Een slechte stoelgang tijdens de vakantie
Een slechte stoelgang tijdens de vakantie Een slechte stoelgang tijdens de vakantie? Wie is het niet eens overkomen…
Burn-out kost jaarlijks miljarden.
Kosten van opgebrand personeel lopen in de miljarden
Werkdruk veel te hoog.
Het toenemend aantal patiënten met burn-outklachten kost Nederland jaarlijks miljarden euro’s.
Inmiddels zijn de gevolgen van psychische klachten daarmee minstens even duur geworden als de gevolgen van verzuim door lichamelijk ongemak.
Werknemers in Nederland ervaren steeds meer druk. Vier op de tien werkenden vinden dat ze heel veel en snel moeten werken, een nog iets groter aandeel raakt de grip op het werk kwijt.
Te hoge werkdruk en verlies van controle vormen samen een cocktail die kan leiden tot burn-outklachten. Een op de zes werkenden heeft inmiddels last van zulke klachten.
Herstellen van een burnout duurt langer dan herstel van een gebroken been. Niet zelden zit een opgebrande werknemer een jaar of langer thuis.
Bedrijven kampen met personeelstekorten, de werkdruk neemt toe. Er is meer werk dat door minder personeel gedaan wordt, waardoor de kans op burn-outklachten toenemen. De techniek jaagt ons ook op. WhatsApp berichten en e-mails voelen als digitale waakhonden. Je baas staat “virtueel” naast je bureau; “waarom heb je dat rapport nog niet verstuurd?”
Een deel van de burn-outklachten is het gevolg van de druk die we ons zelf opleggen. Door sociale media, facebook, instagram, twitter. En de werkdruk die werkgevers ons opleggen.
Onze methode gaat ervan uit dat ieder lichaam trainbaar is.
Zolang de fysieke grenzen in acht worden genomen en de doelstellingen realistisch zijn.
Die fysieke grenzen kunnen worden getest met een meetopstelling die in eigen beheer is ontwikkeld. Voor chronisch vermoeide patiënten hoeft er een beperkte inspanning te worden geleverd om een goed meetresultaat te verkrijgen.
Na het vaststellen van doelstellingen en grenzen, stellen wij een trainingsschema op.
Met het trainingsschema wordt aangegeven hoe lang en op welke hartslag er zal worden getraind. Dat inspanningsniveau is begrensd door de in de meting verkregen hartslagwaarden.
Tijdens de trainingen moet de cliënt deze waarden goed in de gaten houden met behulp van een hartslagmeter-horloge. In het algemeen adviseren wij drie trainingen per week, zodat er ook ruim voldoende tijd voor rust en herstel van het lichaam overblijft.
https://www.sevendeesenergy.nl/therapie/bewegen-met-chronische-vermoeidheid/
Elke zes weken volgt er een evaluatie van het trainingsprogramma en stellen we deze bij. Het maakt niet uit, waar je de training uitvoert, maar in verband met de aanwezige apparatuur en tussentijdse evaluatie, heeft het de voorkeur, de trainingen zo veel mogelijk bij SevenDeesEnergy uit te voeren.
Wij bieden voor chronisch vermoeide cliënten een ademhalingsinstructie aan.
Wanneer de energie van de cliënt toeneemt, is het mogelijk om de frequentie van de trainingsdagen bij SevenDees Energy te verminderen.
Intake en Co2ntrol test https://www.sevendeesenergy.nl/therapie/inspanningstest/
Eerst nemen we een anamnese oftewel een intakegesprek af. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk waarvoor men komt en welke klachten men heeft.
Welke parameters meten we in rust: hartslag, ademhaling, ademhalingspatroon, verhouding in- en uitademingstijd, zuurstofsaturatie, gewicht en vet percentage en hartslagvariabiliteit.
Als laatste volgt de inspanningstest en meten we naast de bovengenoemde parameters ook het omslagpunt, VO2 MAX en Vermogen (Belasting cq belastbaarheid).
Nu de inspanningstest klaar is, gaan we het herstellend vermogen meten. Na alle gemeten parameters maken we de testresultaten op.
Waarna we samen kijken naar de beste aanpak voor de beste resultaten.
Ben jij, of ken jij iemand die is uitgevallen met een #burn-out of langdurige #vermoeidheid?
Heb jij een uitkering bij het #UWV?
Vraag jouw #arbeidsdeskundige om informatie over het herstelprogramma van #SevenDeesEnergy
Leuk? Informatief? Deel het!