Een Abhyanga oliebehandeling duurt ongeveer anderhalf uur, waarin lichaam en geest zich geheel opladen. Anderhalf uur puur ontspannen in een prettige ambiance.
Een volledige lichaamsmassage met warme kruidenolie die is gekozen op basis van uw lichaamstype en eventuele gezondheidsklacht. De olie trekt in uw huid en zorgt voor afvoer van gifstoffen. Dat geeft een mooie huid en een stralende gezondheid.

In mijn praktijk maak ik het meest gebruik van de Abhyanga lichaamsmassage. Een volledige lichaamsmassage met, afhankelijk van de klacht en de constitutie, verschillende soorten kruidenoliën en massagetechnieken. Bij een Ayurvedische massage krijgt lichaam en geest aandacht, waardoor er rust en ontspanning kan ontstaan.

De massage begint met de rug, nek, schouders en achterkant armen, daarna achterkant benen, de voeten en de achterzijde van het lichaam als geheel. Daarna nogmaals nek/schouders en hoofd (optie). Vervolgens wordt de voorzijde van het lichaam gemasseerd inclusief benen, armen, handen en vingers. Soms wijzigt de massagetherapeut deze volgorde naar eigen inzicht. De massage wordt afgesloten met een pizzichil; hierbij worden alle ledematen overgoten met een dun straaltje warme kruidenolie, die vervolgens met lange strijkingen in de huid wordt gemasseerd. Werkelijk een unieke ervaring. Daarna mag u even nagenieten in stilte en krijgt u een heerlijk kopje kruidenthee om weer langzaam bij te komen. Voor het aankleden kunt u de overtollige olie met een handdoek van uw lichaam wrijven.

Ayurveda is “kennis van het leven”

RegenboogDe oliën die worden gebruikt hebben een licht kruidige geur en geven vrijwel geen vlekken op uw kleding, al kan de geur wat langer blijven hangen. Overigens wordt de olie geheel door uw huid opgenomen. Massage is met name geschikt bij stress, onrust, migraine, reuma, chronische artritis en vermoeidheid. Ook zonder klachten is een behandeling aan te bevelen om gezond en in balans te blijven.

Een goede massage zorgt tevens voor toename van rode bloedcellen met als resultaat meer energie en vitaliteit. Eventuele klachten krijgen de kans om te herstellen. Bij chronische klachten is het meestal noodzakelijk om over een langere periode, meerdere massage te ontvangen. Uw massage therapeut kan daarover een inschatting maken. Indien nodig wordt na overleg samengewerkt met andere (para-) medici d.m.v. verwijzing en consult.

Massage beleving

Belangrijk aandachtspunt bij een Ayurvedische massage is de beleving van de cliënt. Om maximaal resultaat te hebben van de massage krijgt u, indien nodig, enkele eenvoudige aanwijzingen. Deze bevorderen uw ontspanning, waardoor de geest leeg wordt en u zich kunt overgeven aan de massage in het moment. Mede hierdoor voelt u zich na de behandeling als herboren!

De Therapeuten

SevenDees Massages werkt uitsluitend met originele Ayurvedische kruidenoliën.

Naast de Ayurvedische massage kunt u bij SevenDees Massage tevens terecht voor een korte of uitgebreide sportmassage. De therapeuten hebben ervaring met (top)sport, ademtherapie, coaching, burn-out, elektro-acupunctuur.