Manuele lymfedrainage is om het lymfestelsel te activeren en het afvoersysteem van het lichaam te zuiveren.

Een techniek speciaal voor afvoer van (weefsel)vocht (oedeem door bestraling, operaties en overbelasting), zonder dat de filtratie van bloed toeneemt. Toe te passen bij o.a. zwellingen, distorsies, beïnvloeding van het immuunsysteem.

Wat is manuele lymfedrainage?
Een speciale massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Hierdoor wordt het essentiële afvoersysteem van het lichaam gezuiverd en geregenereerd. Bij veel vage lichaamsklachten is lymfedrainage massage uiterst effectief en kunnen diverse klachten sterk afnemen. Het is dan ook heel heilzaam te noemen voor uiteenlopende klachten en versterkt het lichaam.

Herkent u deze klachten?
Een vervuild of overbelast lymfestelsel kan meerdere klachten veroorzaken:

Chronische vermoeidheid, chronische infecties, hoofdpijn of migraine, hoge bloeddruk, opgezette of pijnlijke benen, huidproblemen, reumatische klachten.

Herkent u een of meerdere van deze klachten, dan zou manuele lymfedrainage wel eens veel verlichting kunnen geven. Manuele lymfedrainage heeft een positieve invloed op deze symptomen. Ook is lymfedrainage een prima behandelingsmethode voor en na operaties en bij oedeemtherapie.

Wanneer wordt manuele lymfedrainage toegepast?
Deze behandeling kent een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hieronder noem ik de belangrijkste:

Bij oedeemtherapie en lymfeoedeem, bij kneuzingen, behandeling van littekens, verlichting van spataderen, rusteloze benen, verbetering van stuwingsklachten bij zwangerschap, ondersteunend bij huidverslapping (bij sterke vermagering of ouderdom)