Energy Control Methode

DE Energy Control Methode is een ontwikkeling van Stans van der Poel en Désirée Schoordijk.

De revalidatie van chronische vermoeidheid volgens de Energy Control methode heeft zijn oorsprong in de sportfysiologie en in de behandeling van patiënten die chronische vermoeidheidsverschijnselen vertonen na kankerbestrijdende behandelingen. Met succes paste van der Poel en Schoordijk in eerste instantie bij deze patiënten principes uit de sportfysiologie toe.

In het kort omvatten deze principes:

  • specifieke training in specifieke verbrandingsmodi van het lichaam, gekoppeld aan het doel om maatschappelijk weer goed te kunnen functioneren – nb: door onze speciale meetmethoden hoeft u nooit boven uw kunnen te trainen
  • goed herstel (rust) na de training
  • verbetering van het ademhalingspatroon

Energy Control Methode

Onze methode gaat ervan uit dat ieder lichaam trainbaar is. Zolang de fysieke grenzen in acht worden genomen en de doelstellingen realistisch zijn. Die fysieke grenzen kunnen worden getest met een meetopstelling die in eigen beheer is ontwikkeld. (N.B. voor chronisch vermoeide patiënten: er hoeft maar een beperkte inspanning te worden geleverd om een goed meetresultaat te verkrijgen.)

Na het vaststellen van doelstellingen en grenzen, stellen wij een trainingsschema op waarin nauwkeurig wordt aangegeven hoe lang en op welk inspanningsniveau er zal worden getraind. Dat inspanningsniveau is begrensd door de in de meting verkregen hartslagwaarden. Tijdens de trainingen moet de cliënt deze waarden goed in de gaten houden met behulp van een hartslagmeter-horloge. Wij adviseren drie trainingen per week. Zodat er ook ruim voldoende tijd voor rust en herstel van het lichaam overblijft.

Het trainingsprogramma wordt in de regel elke zes weken geëvalueerd en bijgesteld. In principe maakt het niet uit, waar de training wordt uitgevoerd. Met de aanwezige apparatuur en tussentijdse evaluatie, heeft het de voorkeur, de trainingen zo veel mogelijk bij SevenDeesEnergy uit te voeren.

Voor wie is de Energy Control Methode geschikt?

Ben je altijd moe en weet je niet hoe dit op te lossen? Dan kan de Energy Control Methode een oplossing zijn.

Voor iedereen die wil bewegen om zijn of haar conditie te verbeteren. Ongeacht of er wel of geen klachten zijn. Je kunt denken aan een marathon willen hardlopen, de Alpe d’Huez willen beklimmen op de racefiets, of misschien wel de Weissensee wil schaatsen. En misschien heb jij wel een een heel ander doel om met de Energy Control Methode te willen starten?!