Bij de magneetveldtherapie zorgt een magneetveld ervoor dat de doorbloeding tot in de kleine haarvaten wordt gestimuleerd, wat zowel goed is voor de warming-up als voor het herstel van het lichaam. Deze therapie, die liggend ondergaan wordt, zowel vóór als na de trainingssessie toegepast. Hiermee krijgt ook ontspanning een belangrijke plaats in de behandeling.

Het menselijke lichaam genereert tientallen magnetische frequenties. Zo heeft bloed, orgaanweefsel, spierweefsel, botweefsel, zenuwweefsel, bindweefsel etc. zijn eigen magnetische frequentie.
Maar ook bij bewuste of onbewuste processen in onze geest ontwikkelt de mens laagfrequente magneetvelden.

Bij chronische en acute aandoeningen zoals stress, reuma, parkinson, orgaanaandoeningen, doorbloeding- stoornissen, slapeloosheid en bot- en spieraandoeningen etc. zijn ook de natuurlijke magneetvelden van de mens in onbalans

Ieder levend organisme, dus ook de mens, heeft een zelfgenezend vermogen. Door allerlei oorzaken kan dit herstellende vermogen niet of niet optimaal functioneren. Het Cerdic Magnetic Field apparaat genereert vele natuurlijke magneetvelden, die ons lichaam ook genereert. Als nu het menselijke lichaam onder invloed komt van deze natuurlijke magneetvelden van het Cerdic Magnetic Field apparaat verbeteren de in onbalans zijnde magneetvelden van ons lichaam. Dit heeft tot gevolg dat het zelfherstellende vermogen beter functioneert.
Zowel lichaam als geest regenereren.
Onnatuurlijke magneetvelden door bijvoorbeeld radar, hoogspanningkabels etc. vervuilen het lichaam. Natuurlijke magneetvelden maken het lichaam schoon.

Werking en voordelen van natuurlijke magneetvelden op levend organisme.

  • Optimaliseert de celfunctie
  • Verbetert de doorbloeding
  • Bevordert de drainage
  • Verhoogt zuurstofgehalte in het bloed
  • Reguleert de kalkhuishouding
  • Werkt stress verlagend
  • Reguleert de hormoonhuishouding
  • Verbetert de slaap
  • Verbetert orgaan functies
  • Power Plate trainingsapparaat

De Power Plate genereert trillingen die als energie worden overgedragen op ons lichaam. Deze mechanische prikkel geeft een rek-reflex die, afhankelijk van de ingestelde frequentie, 30 tot 60 maal per seconde plaatsvindt. Het gevolg hiervan is, dat de spieren continu zeer hard worden aanspannen. Door beweging wordt het lichaam moe, door rust herstelt het, en door herhaling past het lichaam zich aan de inspanning aan, met als gevolg dat het prestatievermogen stijgt. Dit fenomeen dat ook wel supercompensatie wordt genoemd, doet zich eveneens voor bij training op de Power Plate. Echter, de trainingsduur is veel korter, het trainingseffect is groter en de hormonale uitstoot is verhoogd. En dit alles met geringere belasting van het bewegingsapparaat dan het geval is bij de conventionele trainingsmethoden.

De Power Plate wordt veel gebruikt door topsporters, vanwege de spectaculaire toename van de explosieve kracht en het herstelvermogen. Voor meer informatie: Powerplate

Co2ntrol ademhaling & hartfrequentie meetapparaat

De Co2ntrol meet de ademfrequentie, de diepte van de ademhaling, hartfrequentie, hartslagvariabiliteit, VO2-Max en de verhouding tussen de in- en uitademingstijd. Met de Co2ntrol kunnen wij onder andere het ‘omslagpunt’ bepalen. Ook kunnen de stressreacties worden gemeten bij mensen met ernstige vermoeidheidsklachten.

De kracht van water

Ons lichaam bestaat voor ruim 70% uit water! Dan is het logisch dat de kwaliteit van het water dat we dagelijks drinken van grote invloed is op onze gezondheid. Dit water wordt immers opgenomen in alle delen van ons lichaam. Water bezit enkele essentiële kenmerken, welke voor onze gezondheid van cruciaal belang zijn. Echter, door milieu en andere invloeden is het water dat wij drinken energetisch “dood” en ook op een bepaalde manier nog steeds vervuild. Wanneer wij meer aandacht besteden aan het water dat wij drinken, dan komt dat onze gezondheid zeer sterk ten goede.
Hoe dynamischer je evenwicht, hoe sterker je basis.

Chi Vitalizer

De Chi-vitaliser is een eenvoudig maar zeer doeltreffend apparaat welke een diepe werking heeft op zowel fysiek, emotioneel een psychisch niveau.

Door het hele lichaam, vanuit de voeten, in een natuurlijke golgbeweging te brengen, activeert de Chi-Vitaliser de energiestroming.

Blokkades, stress en spanningen worden op zachte wijze losgemaakt.

De stofwisseling en vetverbranding worden geactiveerd en ook de zuurstofopname wordt sterk verbeterd. Het lichaam wordt ontgift en het immuunsysteem versterkt.

De Chi-Vitaliser brengt lichaam en geest weer in balans.