Bewegen en bewegingstherapie

Uit onderzoek blijkt dat regelmatige bewegen, lichaamsbeweging en bewegingstherapie leidt tot een toegenomen levensverwachting en kwaliteit van leven. De kans om chronische ziektes te krijgen wordt veel kleiner wanneer je regelmatig aan lichaamsbeweging doet. Zowel het verhogen van de conditie met cardiotraining als het verhogen van de spiermassa en kracht met krachttraining hebben hun nut.

Veroudering, symptomen, klachten en ziektebeelden

Ouder worden gaat vaak hand in hand met het ontwikkelen van symptomen, klachten en ziektebeelden. Hart- en vaatziekten, kanker, overgewicht, diabetes, dementie, osteoporose en slijtage zijn de meest voorkomende kwalen waar mensen mee te maken krijgen. Bewegingstherapie kan ingezet worden om zowel preventieve als curatieve redenen. Bewegen hoort bij het leven. Niet voldoende (kunnen) bewegen verlaagt de kwaliteit van leven van velen. Voldoende bewegen kan het optreden van natuurlijke verouderingsprocessen vertragen.

Plan van aanpak

Hoe weet je of je de juiste activiteit aan sport en bewegen doet? Op welke hartslag kan je het beste trainen? Zonder daarbij over mijn grenzen te gaan of blessures te krijgen? Al deze vragen worden bij SevenDeesEnergy beantwoord. Bewegen en bewegingstherapie zouden een dagelijks onderdeel moeten zijn van onze leefstijl.

Door een inspanningstest / sporttest krijg je inzicht welke trainingshartslag voor jou het beste is. Op basis van deze test krijg je een trainingsprogramma welke je goed kunt volhouden en snel resultaat merkt.

Trainen met een chronische aandoening

In de kPNI kijken we naar hoe systemen en weefsels elkaar beïnvloeden. Wij gaan in op de effecten van spieren op het immuunsysteem. Spiertraining kan ingezet worden in zowel de preventie als de behandeling van chronische ziektebeelden. De oefening en trainingsprikkel zijn wel van belang, want de effecten hiervan kunnen nogal uiteenlopen. Wanneer je vast loopt in het reguliere circuit, biedt een consult bij SevenDeesEnergy dé uitkomst.

Symptoom – mechanismen – leefstijlgeneeskunde

Wij kijken niet naar het symptoom, wij kijken naar de mechanismen en systemen, die het symptoom veroorzaakt.
Het betreft een aanpassing in leefstijl en spreken van Leefstijlgeneeskunde kPNI. 

Plan hier een afspraak

Aanmelden voor de SevenDees nieuwsbrief