Van Blue Monday naar Top Monday

Blue Monday

7 tips van SevenDees Energy

De meest deprimerende dag van het jaar is hier weer. De feestdagen zijn voorbij, een vakantie is nog niet in zicht, het is deprimaandag, kan deze dag nog slechter? Neen! Dit zijn 7 tips van SevenDees Energy om van Blue Monday een Top Monday te maken. 😊

16 januari 2023; zijn het de winter blues die een dieptepunt kennen of is het dat bizarre gevoel tijdens de langste maand van het jaar (zo voelt het toch aan) die toevallig toeslaat op de 3de maandag van januari? Wat het ook is, Blue Monday komt hard binnen dit jaar. Niemand houdt van maandagen en al zeker niet wanneer het ijskoud en nat is en niet veel hebt om naar uit te kijken.

 

SevenDees Energy heeft een lijstje met 7 tips samengesteld om Blue Monday te tackelen en er als nog een leuke dag van te maken 😉

Dit zijn de 7 tips en activiteiten die je instant in een positieve mindset brengen!

  1. Boost je serotonine! Ga 30 minuten bewegen, door te gaan wandelen, joggen of een HITTraining. Even lekker je hartslag omhoog brengen en te gaan zweten zorgt ervoor dat je je serotonine een boost geeft. Serotonine wordt ook wel het “geluks hormoon” genoemd.
  2. Mindfulness! Neem de tijd en aandacht om bijvoorbeeld een goed boek te lezen of om naar ontspannende muziek te luisteren of misschien is met aandacht werken in de tuin voor jou heel mindful.
  3. Ademhalingsoefeningen! Ga in een ontspannen houding zitten of liggen, leg je handen op je buik. Adem rustig twee tellen in en adem direct uit, drie á vier tellen. Vervolgens weer twee tellen inademen en direct weer uitademen drie á vier tellen, enz. Doe dit gedurende 10 minuten of langer, net wat jij prettig vindt.
  4. Ga naar een sauna! Warmte is goed voor je lichaam. Wanneer je regelmatig in een hete sauna gaat, train je ook je hart én daarmee ook de doorbloeding.
  5. Sitting breaks! Sitting breaks zijn korte onderbrekingen van het zitten. Tijdens de onderbrekingen is het de bedoeling om intensief te gaan bewegen. Zodat je hartslag voelbaar omhoog gaat. Welke oefeningen kun je doen? Traplopen, push-ups, planken, squats, touwtje springen (erg intensief). Wanneer en hoelang? Het advies is om iedere 30 minuten zittijd, 1 á 2 minuten intensief te gaan bewegen.
  6. Caffeïne? Drink na 14u geen caffeïne meer; zoals koffie, cola en energiedrankjes. Deze hebben een negatief effect op je slaapkwaliteit.
  7. Slapen! Zorg voor een koele slaapkamer. Én verminder je “scherm” tijd van je mobiele telefoon, iPad of computer minimaal 4 uur voor het slapen gaan.

Aanmelden voor de SevenDees nieuwsbrief