JoJo effect bij het afvallen?

Stress is daar de veroorzaker van. Vetcellen ervaren na het afvallen stress, waardoor ze sneller nieuwe vetdeeltjes opnemen. Daardoor ervaren veel mensen een jojo-effect nadat ze zijn afgevallen.

Dit werd ontdekt door de Universiteit in Maastricht, zie deze link

Door het kwijtraken van vet, ontstaat er bij de cellen stress die ze proberen zo snel mogelijk kwijt te raken. Dat doen ze door nieuw vet op te stapelen. Dat verklaart waarom mensen na het afvallen weer aankomen.

Anders gezegd; bij mensen met overgewicht, is er als het ware al stress. Door inzicht te krijgen in de cel communicatie of liever gezegd in de “mis” communicatie, kun je de stofwisseling van de cel beïnvloeden, door te kijken welke mineralen, aminozuren, vetzuren en/of vitaminen ontbreken, waardoor de chemische fabriek stagneert.

Je kunt de cel functie alleen van buiten naar binnen verbeteren, waarna je tot de celkern kunt doordringen en er energie vrijkomt, ook wel ATP genoemd.

Doormiddel van de Prognos Gezondheidsmeting kunnen we deze disbalans vaststellen en kijken welke tekorten van mineralen, aminozuren, essentieële vetzuren en vitaminen er aangevuld dienen te worden.

Verder kun je een op maat geschreven trainingsprogramma krijgen na het afleggen van een inspanningstest.

Ook de ademhaling is een zeer belangrijk onderdeel in de cel communicatie. Alles valt of staat met de zuurstof-opname en de koolzuur afgifte.

Meer bewegen en op de juiste manier bewegen is essentieel voor een goede vetverbranding. Hoe weet je of je op de juiste manier beweegt, traint of sport? Een inspanningstest geeft inzicht in jouw individuele hartslag en verbranding (vet en glucose). Naar aanleiding van zo’n inspanningstest wordt jouw trainingsschema aangepast aan jouw doel.

Ook dit kun je bij SevenDeesEnergy in kaart laten brengen en doormiddel van een holistisch plan van start gaan naar een betere lifestyle/gezondheid. Ik zeg DOEN!!

Aanmelden voor de SevenDees nieuwsbrief