Het Coronavirus; maak je immuunsysteem efficiënt.

Het Coronavirus; maak je immuunsysteem efficiënt.

We leven in een hectische tijd. Druk druk druk, maar ook veel stress. En maar niet over werkdruk te spreken.

Door het coronavirus worden wij opnieuw bewust gemaakt hoe belangrijk onze gezondheid is.

Én hoe belangrijk het is om gezond te blijven.

Hoe effectiever je immuunsysteem werkt, hoe groter de kans is dat je zonder al te veel problemen een besmetting met het virus doorstaat. Wat kun je doen om dit voor elkaar te krijgen?

Zorg voor voldoende vitaminen en mineralen!

Een sterk lichaam heeft vitaminen en mineralen nodig. En al helemaal om een griep of het Coronavirus buiten de deur te houden.

Focus daarop!

Wat ga je dan zoal eten? Voedingsstoffen….toch?! Ja, maar niet uit allerlei bewerkte voeding, pakjes en zakjes, magnetronmaaltijden, kant-en-klare maaltijden, afhaalmaaltijden en junkfood.

Ga zoveel mogelijk met verse producten koken.

Eet vooral een grote variatie aan groenten (alle kleuren van de regenboog) en gezonde vetten. Denk hierbij aan kokosproducten, olijven, ongebrande noten zaden en pitten, avocado’s, grasgevoerd vlees, vette vis(wilde zalm, tonijn, makreel, sardientjes, haring) en biologische eieren.

Eet vooral plantaardig, deze bevatten weinig calorieën, maar zijn rijk aan vezels, zodat je daar voldoende van binnen krijgt. Dit vindt je microbioom heerlijk!

Je kunt dit aanvullen met probiotica, dit zijn “goede bacteriën”die de troep opruimen.  Of aanvulling van zaden en pitten. Of met prebiotica. Dit is juist voeding voor de “goede bacteriën”.

Wil je weten welke pre- en probiotica voor jouw lichaam nodig zijn?

Laat dan eens een feces – ontlastingsonderzoek afnemen of doe de Prognos Gezondheidsmeting.

Eet zo min mogelijk koolhydraten. Zoals rijst, pasta, aardappelen. En verminder het gebruik van alcohol en allerlei vormen van zoetigheden.

Naast gezonde voeding kun je ook supplementen inzetten. Zoals Vitamine C, Vitamine D, Omega-3 vetzuren, Krill en Zink. Hiermee maak je je immuunsysteem alert voor indringers.

Zorg voor voldoende slaap! Daarmee herstel je en repareer je je immuunsysteem.

En overdag zorg je voor voldoende beweging. We zijn tenslotte niet gemaakt om stil te zitten;-)

Voor een persoonlijk contact en advies klik dan hier! En maak je immuunsysteem efficiënt!

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en je vitaliteit? Help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de sociale media knoppen, zie hier onder.

 

Aanmelden voor de SevenDees nieuwsbrief